ZOC

ZOC je temelj vsake prave kave, tisto, kar ostane, ko smetana izgine in tisto, iz česar beremo prihodnost.
Preteklost pa je taka: Zoc sta si izmislila bobnar, tonski mojster in producent Blaž Celarec ter basist Žiga Golob. Najprej kot studijski projekt brez imena. Ko pa sta se pridružila še brenkalca Adi Jakša in Andraž Mazi (do cca 2014, ko ga nadomesti Chris Eckman), in so vsi štirje ugotovili, da kljub dolgoletnemu poznanstvu še niso nikoli muzicirali vsi skupaj, je bilo zadevi treba dati ime. In če ima skupina ime, ga glasba (še) nima.
Skupina namreč goji posebno vrsto nezaupanja do stilskih oznak, prav tako, kakor goji posebno vrsto naklonjenosti do posebne vrste improvizacije. Take, ki ne išče v vseh smereh hkrati in ni konfrontativna, pač pa destilira neštete vplive, ki jih prinašajo bogata glasbena ozadja članov, skozi umerjeno igro, izkoriščanje neštetih mikroprostorov med enakim tonom, počasnim razraščanjem in sproščeno ne-virtuoznostjo. Glasba, ki jo lahko slišimo kot jazz in post-jazz, rock in post-rock, blues in bluegrass, big beat in afrobeat, psihadeliko, elektroniko, minimalizem,… zlitje in razbitje vsega naštetega, ali nekaj, čemur rečejo člani skupine preprosto: muska.

Body Says No

Body Says No nastane leta 2016 v Ljubljani v postavi Enej Mavsar (vokal, kitara), Blaž Kocina (bobni) in Jošt Drašler (bas). V začetku leta 2018 začnejo s studijskim delom in odigrajo svoj prvi koncert v Trstu. Jeseni 2018 se jim pridruži še Martin Ukmar na kitari in klaviaturah. Body Says No so spomladi 2018 posneli prvi EP z naslovom 3 songs s pomočjo Robija Bulešiča v kočevskem studiu BearTracks. Celotna izdaja je na voljo v digitalni obliki na platformi Bandcamp. V 2019 imajo RŠ in MaRŠ hite s skladbo Unknown, odigrajo lepo število koncertov po domačih klubih, vključno s Kino Šiško, Festivalom Lent in ciklom Level Up ter pripravijo nove skladbe za celovečerec v 2020.

Body Says No izvaja avtorsko glasbo s teksti v angleščini, ki jo napajajo podtalni žanri rock glasbe (noise rock, post punk, americana, stoner rock…). Člani bendov delujejo, ali pa so delovali, v zasedbah Karmakoma, Low peak Charlie, Tovariš Strmoglavljen, Zmajev rep, Akami, Suzi soprano, MeduzaleM, theLIFT in mnogih drugih projektih.

https://youtu.be/1Vw5yZsILnUhttps://bodysaysno.bandcamp.com/releases

Vabljeni!