Kdo bo nastopil na UV#6?

VRHNIŠKI BAZEN     30.6.2017  15.00

Kakšna bo šesta edicija Urbanega vrta? Z Jamajke na Vrhniški bazen prideta Italee in Nadirah X. Na odru eventa Urbani vrt #6, ki je hkrati tudi otvoritveni dogodek dvomesečnega festivala Poletje v Bazenu, bo z njima nastopil  Tadiman. Za pozitivne vibracije vse od začetka pa do konca bosta skrbela koprska selektorja in ponosna novopečena očeta novega Jamcoast sound systema Freedom Fighters. V večerni del prireditve nas bo zapeljal mladi koprski producent, beatmaker in didžej .čunfa. Nastopila bo tudi  vrhunska mariborska zasedba Polyzone. In pa seveda eden in edini Nipke, ki je s komadom Noben me ne razume prejel Zlato piščal za najbolj predvajano skladbo leta 2016.

Nipke se z rapom ukvarja že več kot 15 let, pred tem pa je bil že od nekaj povezan z glasbo. Kot otrok je prva znanja osvojil v glasbeni šoli, zelo kmalu pa se je priključil plesni skupini, ki je v tistem obdobju pobirala naslove prvakov enega za drugim. Seveda govorimo o hip hop-u. Prvič se je predstavil leta 2008 v duetu Overdose s komadom Fiama.com, nato pa je v svojem kraju spoznal Damjana Joviča in postal večni pripadnik Dravle Records. Sledili so kompilacijski albumi Experiment in Spaced Out, pisanja pesmi za druge izvajalce, ter gostovanja z različnimi že uveljavljenimi imeni (Siddharta, Cazzafurra, Zlatko, Trkaj, Emkej, Andrej Šifrer, Anika Horvat, Jadranka Juras…)

Polyzone je mariborski glasbeni kolektiv, ki je marca 2017 izdal svoj najnovejši studijski projekt pod imenom »GOOD GIRL, ki je mešanica stilov – od jazzy do funk vibre pa tja do downtempo reggae ritmov z okusnim pridihom elektronike. Kolektiv sestavljajo vokalistka Polona Leben Mitev (Poly), Beno Soršak (Electric Boogie) in DJ Splinter.

.čunfa je mladi koprski producent in beatmaker,  ki bo s svojimi lomljenimi beati in suvajočim basom zagotovo vnesel svežino med stene revitaliziranega bazena. Z elektronsko produkcijo se je začel ukvarjati leta 2012 in lani še ne polnoleten vstopil na glasbeno prizorišče s prvencem “Obsolete”. Prihodnost je svetla. Ali pa tudi ne. Prepričajte se na Urbanem. https://cunfa.bandcamp.com/

Freedom Fighters je ekipa, ki se postavlja z 10. obletnico svojega delovanja. Sestavljata ga selektorja Ras Marino in Selecta U–Re, katera se ponašata tudi kot ustanovitelja bolj obsežne ekipe JAMCOAST. Beležijo nastope po vsej Sloveniji, Hrvaški, Italiji, Avstriji in Nemčiji.Oder so si do sedaj delili z večimi priznanimi reggae izvajalci: Lutan Fayah, Barrington Levy,Capleton Gentleman, Macka B, Protoje, Solo Banton, Mamma Marjas,.. če naštejemo le nekatere. Njihovi seti so sestavljeni iz različnih reggae žanrov, od rocking roots reggae, new roots, digital-steppa, dancehall-a do ragga jungle.

Ne trpi suše, posadi se k nam! Urbani vrt #6. 30.6.2017. @VRHNIŠKI BAZEN