12 septembra, 2013 ob 3:14 pop
SOBOTA, 21.9.2013  21.00

BIPOLAR DISORDER, ONTERVJABBIT & MENENDES BROTHERS

zakon

***BIPOLAR DISORDER*** je skupina, ki jo zaznamuje predvsem etika “naredi sam”. Izhajajo iz samovzniklega prizorišča Sokolski dom v Novem mestu, kjer trenutno tudi ustvarjajo. Bend je mlad in šteje komaj dobro leto dni, a je že s prvimi nastopi pokazal ostre zobe in kritičen tok misli, ki jih je tudi zajel na demo ploščku Razpadanje po koščkih. Izšel je pri neodvisni založbi Downtown recordings, ki jo vodi dolgoletni aktivist, pobudnik neodvisne scene in kitarist Zok. Govora je torej o skupini, ki izhaja iz korenin d-beata, grinda in hardcora, osveženimi z elementi stoner rocka, drum & bassa in crossoverja. V duhu je bend družbeno kritičen, eksistencialističen in občasno tudi absurden, predvsem pa poln energije. “Boj za oblast – zemljocrust.”
Zok – kitara in vokal
Tena – bobni
Sandro – vokal
Jon – bas
BANDCAMP: http://bipolardisorder13.bandcamp.com/

***Dvojec ONTERVJABBIT*** sestavljata Neven M. Agalma (ki ustvarja tudi kot Dodecahedragraph) in Domen Učakar (član zasedb Icarus Down in Neon Spektra). Kljub relativno kratkemu obstoju sta Ontervjabbit skozi svoje maratonske studijske seanse ustvarila enigmatičen preplet sintetiziranega dromljanja, plastenja ekstremnih šumov in basovskih skovikov v morju strojnega ritmiziranja, ki ob trenutkih raztaplja, spet drugič pa na novo postavlja naše dojemanje različnih zvočnih gmot. Z izrazito nedefiniranim in improviziranim izrazom hreščača iz Hrastnika tako prinašata svežino in pomemben doprinos tradicionalno bogatemu slovenskemu noise podtalju, ki ga v živo definitivno ne gre zamuditi.
Neven M. Agalma
Domen Učakar
BANDCAMP: http://ontervjabbit.bandcamp.com/
SOUNDCLOUD: https://soundcloud.com/ontervjabbit
FACEBOOK: https://www.facebook.com/ontervjabbit

***Ljubljanski bend MENENDES BROTHERS*** z burno zgodovino in gibljivo zasedbo, ki že vrsto let ustvarja svojo avtentično, brezkompromisno in predvsem originalno glasbeno-vizualno podobo, ki ji mastermind Diego Menendes pravi politični horror. Socialna angažiranost iz tovarniškega okolja, zavita v debel ovoj absurda, se zrcali v njihovi punkersko ostri muziki skozi skrivenčeno prizmo enega izmed bolj čudaških ustvarjalcev na domači grudi. Briljantnost na visoko potenco glasbeno-vizualnega outsiderja, ki bi zlahka dobila svoje poglavje v knjigi Songs in the Key of Z.
Diego Menendes et al.
VIDEO:

[vsw id=”Zjw_Kv48QhI” source=”youtube” width=”600″ height=”344″ autoplay=”no”]
Mlađo care, gdje su moje pare http://www.youtube.com/watch?v=wJTnsbyuIT0
Ja sam sagradio ovaj grad 2006 http://www.youtube.com/watch?v=jBXh644NkJU
Madness in my mind http://www.youtube.com/watch?v=2p4UvzcTsnA

http://radiostudent.si/klubskimaraton/

FB event