O klubu

Klub vrhniških študentov že od davnega leta 1997, ko je bil klub vpisan v poslovni register, ohranja in nadgrajuje tradicije vrhniških mladostnikov, pa naj bodo ti mladostniki študentje, dijaki ali pa študentje po srcu. Je nekakšno stičišče študentskega razvrata (prebiranje del Franceta Prešerna; obravnava takšnih in drugačnih olimpijskih disciplin; debatiranje o tem, ali je življenje lepše na FDV-ju ali na Filofaksu itd.) in junijskega izpitnega obdobja (SJS – stres, jok, solze), ko se posledice prvega odražajo pri slednjem. Metaforično, se razume.

Za vsakega, ki kdaj zaide v prostore na Tržaški cesti 11, se najde nekaj, kar mu ugaja: športne dejavnosti, izobraževanja, koncerti, družabne igre, stand-up predstave, gledališke predstave, lan party-i, na trenutke grenka kava – vse to skupaj se nekako poveže v paket doživetij KVŠ-ja, za katerega poskrbijo člani, nečlani in občasni avanturisti, teoretično zastonj, če ne upoštevamo dejstva, da je čas prav tako denar. Ravno zaradi tega dejstva se aktivisti v Klubu vrhniških študentov trudimo lepšati čas, ki ga pustite pri nas!

Cankarjada

Cankarjada je brez dvoma največji projekt, ki ga Klub vrhniških študentov uresniči vsako leto, pred začetkom šolskega leta. To je pravi mali festival gledališča in glasbe, ki se, poleg tega, da se na njem prikaže kar nekaj kvalitetnih gledaliških in glasbenih skupin, lahko pohvali tudi s tem, da, kljub občasnem slabem vremenu, vedno obdrži prižgane svečke.

Urbani Vrt

Res je, Eminem še ni bil na Vrhniki, prav tako ni bila Rihanna. Je bilo pa več uspešnih slovenskih ustvarjalcev na področju hip hopa in rapa in to prav na poziv KVŠ-ja. Z izvedbo Urbanega vrta se trudimo vrhniški javnosti predstaviti naše in občasno tudi tuje izvajalce, ki z vročimi ritmi popestrijo ta junijski dan!

Upravni odbor 2018/2019

Lovro Sukič, Predsednik
Študent arheologije, natakar in večni optimist. Delo predsednika je, po njegovih beseda, utrujajoče, ampak se vsi dobro zavedamo, da v tej funkciji preprosto uživa. Kdo ne bi, s tako dobro ekipo?

Anel Nuhanovič, Podpredsednik 
Anel, Anel, Anel. Trenutnega podpredsednika se ne da opisati z eno besedo, prav tako ne z devetimi, dvajsetimi, stotimi…sam pravi, da sta natančnost in vaja pogoja za uspeh, kar se odraža tudi pri delu, ki ga opravlja. Brez njega ne bi bilo enega gradiva za to spletno stran, častna študentska!

Ana Kogovšek, Tajnik
Veliko ljudi, ki morda še živi z malo primitivnim razmišljanjem, bi reklo, da je delo tajnice poniževalno. Dobro, da taki ljudje niso tajniki ali tajnice, ker bi zadeva, za katero skrbijo, propadla še predenj bi se začela. Gora papirjev; kontrola nad člani; nenehna skrb, da je predsednik ponovno pozabil poslat priporočeno pošto – vse to in še več, so dejavnosti, ki jih Ana opravlja z odliko in, roko na srce, brez nje, bi predsednik že zdavnaj vrgel vse papirje na kres za prvi maj.

Manca Ogrin, Blagajnik – blagajnik.kvs@gmail.com
Bilo bi skromno, ne, bilo bi nesramno, če bi rekli, da je Manca pri nas samo oseba, ki ”skrbi za račune”. Skrajno nespodobno bi bilo, če bi rekli, da je njeno delo ”ful simpl”. Se kdo sploh zaveda, koliko dela je s financami, ko nek klub vodijo študentje? Kako naj predsednik ve, da ne sme kupiti pice iz Lidla in to s popustom? Ali pa vrtnega palčka, ki bi ”zgledou ful dobr na streh kluba”? Odgovore na ta vprašanja ima Manca. Upam, da ima tudi račune za to…da ni spet nekdo pozabil!

Ula Markovič, Peti član UO
Se še spomnite Cankarjade? Ah, seveda se, saj je omenjena zgoraj. Za vse kvalitetne predstave na festivalu poskrbi prav Ula, saj vsako leto (sicer letos prvič), kot pravi agent za talente, loči slabe od dobrih predstav in slednje poskuša pridobiti za Cankarjado. Za enkrat se nihče ne pritožuje, ampak res bi lahko že imeli tisto predstavo z Broadwaya, ko je Daniel Radcliffe igral glavno vlogo…

Mark Dolenšek, Svetnik
Tehnično ni del upravnega odbora, je pa nepogrešljiv del ekipe, saj je edini študent prava, ki se mu pri njegovih rosnih letih ljubi ukvarjati z različnimi pravilniki in razpisi. Je tudi predsednikova (po njegovih beseda) desna roka, oziroma ena izmed petih, če gledamo s tega vidika da ima dve levi. Je ključna povezava med ŠKIS-om in KVŠ-jem ter večni zagovornik regijskih srečanj in ogromen ljubitelj sej, pa naj bodo te pol urne ali pa celodnevne. Za njega je obstoj srednjega nepojmljiv.