O klubu

Klub vrhniških študentov že od davnega leta 1997, ko je bil klub vpisan v poslovni register, ohranja in nadgrajuje tradicije vrhniških mladostnikov, pa naj bodo ti mladostniki študentje, dijaki ali pa študentje po srcu. Je nekakšno stičišče študentskega razvrata (prebiranje del Franceta Prešerna; obravnava takšnih in drugačnih olimpijskih disciplin; debatiranje o tem, ali je življenje lepše na FDV-ju ali na Filofaksu itd.) in junijskega izpitnega obdobja (SJS – stres, jok, solze), ko se posledice prvega odražajo pri slednjem. Metaforično, se razume.

Za vsakega, ki kdaj zaide v prostore na Tržaški cesti 11, se najde nekaj, kar mu ugaja: športne dejavnosti, izobraževanja, koncerti, družabne igre, stand-up predstave, gledališke predstave, lan party-i, na trenutke grenka kava – vse to skupaj se nekako poveže v paket doživetij KVŠ-ja, za katerega poskrbijo člani, nečlani in občasni avanturisti, teoretično zastonj, če ne upoštevamo dejstva, da je čas prav tako denar. Ravno zaradi tega dejstva se aktivisti v Klubu vrhniških študentov trudimo lepšati čas, ki ga pustite pri nas!

Cankarjada

Cankarjada je brez dvoma največji projekt, ki ga Klub vrhniških študentov uresniči vsako leto, pred začetkom šolskega leta. To je pravi mali festival gledališča in glasbe, ki se, poleg tega, da se na njem prikaže kar nekaj kvalitetnih gledaliških in glasbenih skupin, lahko pohvali tudi s tem, da, kljub občasnem slabem vremenu, vedno obdrži prižgane svečke.

Urbani Vrt

Res je, Eminem še ni bil na Vrhniki, prav tako ni bila Rihanna. Je bilo pa več uspešnih slovenskih ustvarjalcev na področju hip hopa in rapa in to prav na poziv KVŠ-ja. Z izvedbo Urbanega vrta se trudimo vrhniški javnosti predstaviti naše in občasno tudi tuje izvajalce, ki z vročimi ritmi popestrijo ta junijski dan!

Upravni odbor 2020/2021

Lovro Sukič, Predsednik, Svetnik
Ula Marković, Podpredsednica
Anja Kocijančič, Tajnik
Maša Mesojedec, Blagajnik – blagajnik.kvs@gmail.com
Nejc Kocijančič, Peti član UO

Odbor nadzorne komisije 2020/2021

Maša Milčinski, Predsednica nadzorne komisije
Jošt Mravljak, član
Tara Milčinski, član