9 aprila, 2014 ob 10:09 pop

ČETRTEK, 17.4.2014  19.00  @ČITALNICA CKV

Azijska gorovja ponujajo marsikaj. Poglede na himalajske vršace v neskončnem ledu, turkizna jezera pod vršaci Pamirja, plazovit Karakorm, nemirni Kašmir, daljnosežna prostranstva tibetanske planote, pristna srečanja z nomadi, prepletanja verstev in različnih kultur in še mnogo več. Vse to doživeti na kolesu in pod zvezdnatim nebom je prvinska izkušnja. Predaval bo Gorazd Šajn.

S kolesom se bomo čez Karakorm podali iz Pakistana na Kitajsko po sloviti Svileni poti, se prešvercali v prepovedani Tibet, kjer bomo obiskali odmaknjena in sveta mesta ter čez transhimalajsko cesto dosegli bazni tabor Everesta, nadaljevali po nemirnem Kašmirju Indijske Himalaje ter končali v pisanem in obubožanem Pamirju, ki se razprostira čez Tadžikistan in Kirgizstan.

Tibet, foto: Gorazd Šajn

Tibet, foto: Gorazd Šajn

VSTOP JE PROST, VABLJENI!

FB event

O predavatelju:
Gorazd Šajn je diplomiran inženir računalništva in informatike. Prosti čas pa najraje preživi na kolesu. Če k temu dodamo še ljubezen do potovanj in narave je vse skupaj združil v kolesarska potovanja. Zaljubljen v Azijo je najraje odkrival njene odmaknjene gorske predele in njena ljudstva ter pristne kulture. Ne brani pa se niti potovanj po ostalih kontinentih. Glede vandranja s kolesom po svetu pravi: Svet tako ne gre mimo tebe ne prehitro in niti prepočasi!”.