14 februarja, 2014 ob 3:23 pop

ČETRTEK, 20.3.2014  18.00  @ČITALNICA CKV

Je moč med nepreglednimi prostranstvi Sibirije odkriti še kaj drugega kot enoličnost in surove življenjske razmere? Stopite na popotniški vlak in se skupaj z rusistko Mojco Ekart odpeljite od najglobljega jezera na svetu proti ogledu popolnega sončnega mrka v Altajskem gorovju.

sibirija.jpg

Na poti skozi geografsko središče Azije bomo izvedeli kdo je bila Princesa Ukoka in kakšno zlato so v svojih grobnicah zapustili jezdeci, ki so osvajali sibirska ozemlja še pred Džingiskanom. Prav tako bomo spoznali, kateri narodi še dandanes verjamejo v moč duha narave in kako lahko sobivata verovanji kot sta budizem in šamanizem. Sopihanje vlaka bodo prekinjali zvok grlenega petja, ki je po besedah tuvinskega šamana takšen, kot je narava v Sibiriji: oster, surov,a prav zato tako pristen.

sibirija

VSTOP JE PROST, VABLJENI!

FB EVENT

Predavateljica:
Mojca Ekart
Mojca Ekart je profesorica ruščine in španščine, drugače pa ljubiteljska popotnica in raziskovalka starodavnih kultur.
Največkrat odpotuje v države Latinske Amerike in Rusijo, kjer je študirala in jo kar precej prepotovala. Znanje lokalnih jezikov, pravi, ji omogoča, da na potovanjih za kratek čas postane del dežele, po kateri potuje. »Jezik me zbliža z ljudmi, njihovo kulturo in načinom razmišljanja. Tovrsten kontakt tako rodi presenetljive zgodbe, ki odkrivajo manj poznane plati življenja.« O tem tudi piše in predava.

http://mojcaekart.blogspot.com/