10 avgusta, 2014 ob 4:09 pop

Cankarjada – gledališki festival – od 1. do 7. septembra 2014 na Vrhniki z okolico

 

Program:

ponedeljek, 1.9. ob 18.30, dvorišče kluba Zakon, Vrhnika
Gledališče Unikat – Pravljična ura babice Pra, ki sploh ne pričakuje tigra… /otroška predstava

torek, 2.9. ob 20.30, mala dvorana Cankarjevega doma, Vrhnika
Iztok Mlakar /koncert je razprodan!

sreda, 3.9. ob 20.30, dvorišče kluba Zakon, Vrhnika
Grand pok – virtuozni kabaret /kabaret

četrtek, 4.9. ob 21.00, dvorišče kluba Zakon, Vrhnika
Red Cabaret with Surprises – CabarRret /trash kabaret show

petek, 5.9. ob 20.30, dvorišče kluba Zakon, Vrhnika
Gledališče IGLU – Izbranka /impro predstava

sobota, 6.9. ob 20.30, dvorišče kluba Zakon, Vrhnika
Perica Jerković – Rojen v jugi /stand up komedija

nedelja, 7.9. ob 20.30, dvorišče MKD Arterija, Borovnica
Tomaž Lapajne – Aida /ulična predstava

…………………………………………………………………………………………………

Podrobneje o predstavah:

Ponedeljek, 1.9. ob 18.30, dvorišče kluba Zakon, Vrhnika
Gledališče Unikat – Pravljična ura babice Pra, ki sploh ne pričakuje tigra…

unikat - babica pra
Babica Pra je pravljičarka, ki otrokom pripoveduje zgodbo o Trnuljčici. A med pripovedovanjem se v občinstvu pojavi tiger! In kakšno zmedo dela! Babica Pra sploh ne more povedati pravljice do konca! Mogoče ji pa lahko pri tem pomaga prav tiger… Tiger in Trnuljčica, gre to skupaj? Predstava, polna nepričakovanih zasukov in neprestanega sodelovanja občinstva. Primerna je za otroke od treh let naprej. V predstavi igrata Mojca Weber in Marko Plantan.

www.gledalisce-unikat.si

Torek, 2.9. ob 20.30, mala dvorana Cankarjevega doma, Vrhnika
Iztok Mlakar
– koncert je razprodan!
iztok mlakar
Iztok Mlakar je tisti Primorec in Goricjan, ki je prišel igro študirat v Ljubljano in se vrnil ustvarjat nazaj v domače kraje. Je mojster jezika in pripovedovalec nabritih, domiselnih in pronicljivih pesmi. V njih pripoveduje zgodbe preprostega človeka od minevanja, ljubezni, smrti do vsakdanjih prigod in preprostih življenjskih radosti. V gostilni ob kozarcu vinu se mu odpre duša in na dan privrejo najgloblje misli in življenjske resnice. Pesmi večinoma zapoje v svojem narečnem jeziku, kar jim doda še poseben čar in lepo slika primorski značaj. Včasih pa si sposodi tudi kakšen drug narečni jezik in s tem še dodatno obarva svoj repertoar.

Sreda, 3.9. ob 20.30, dvorišče kluba Zakon, Vrhnika
Grand pok – Virtuozni kabaret

grand pok virtuozni kabaret
Trije virtuozi – pevka Anja Strajnar, performer Tomaž Lapajne Dekleva in pianist Tadej Horvat – so pod režijo Marka Bratuša prepletli svoje spretnosti v kabaretu, kot ga še niste doživeli. Najboljše skladbe iz svetovne zakladnice muzikalov v svežih preoblekah sodobnega klovnovstva. Grand pok bi bil lahko dober koncert, a je več kot to. Je tudi več kot predstava, saj združuje izvrstne virtuoze z različnih področij v enkraten kabaret, ki ima vse: glasbo, gledališče in prefinjen humor. Pridite lahkotno oblečeni, ker bo vroče!

www.grandpok.com

Četrtek, 4.9. ob 21.00, dvorišče kluba Zakon, Vrhnika
Red Cabaret with Surprises – CabarRret

red cabaret cabarrret
CabarRret je svež projekt ustvarjalcev Rdečega Cabareta, ki so razprli svoja preznojena bedra svežemu vetriču. Skupino druži radoživost kot ena najpoglavitnejših sestavin odrske kuhinje, začinijo pa jo z ekshibicijo, provokacijo in humorjem. »CabarRret« je glasbeno–gledališko–plesni dogodek, ki meša dramo in trash, klovne in sex shop, Turbo folk in Broadway ter ljubezen do domovine in živali. Kadar se mu zahoče, ga zanese tudi v aerobiko, izrazni ples ali disco, ugrizne v politične teme, v tabuje ali pa dvigne ogledalce in se igra zajčke z aktualnimi družbenimi temami. Žanr »New cabaret«, kateremu se priklanja, je nova vrsta nočne klubske (sub)kulture, ki prodira po krizni Evropi. Gledalca grabi za podzavest in poščegeta njegove skrite želje, različne odrske in glasbene bravure pa gledalcu navlažijo vse, tudi možganske brazde. CabarRret bo na Cankarjadi premierno razgalil svojo najgloblje bistvo, da bi v atmosferi svobode otajal srca in pogrel pod popkom.

Petek, 5.9. ob 20.30, dvorišče kluba Zakon, Vrhnika
Gledališče IGLU – Izbranka

iglu izbranka
Improvizatorji Improvizacijskega gledališča Ljubljana, krajše IGLU, obožujejo dobre zgodbe. Filmski epi, urbane legende, babičine štorije. Zato si vedno nove zgodbe izmislijo kar sami oziroma ob pomoči publike. A la carte. V prvem delu predstave “Izbranka” bodo improvizatorji Peter Frankl, Vid Sodnik in posebna gostja Maja Dekleva Lapajne ob glasbeni spremljavi Andraža Gartnerja odigrali krajše improvizacijske izsečke, ki bodo navdih črpali iz občinstva – tako bodo gledalci soustvarili zgodbe, ki so jih vedno želeli videti. V drugem delu pa bodo gledalci izbrali tisti prizor, ki jim je bil najbolj všeč in po navdihu izbranega prizora – izbranke bo nastala daljša zgodba.

www.iglutheatre.com

Sobota, 6.9. ob 20.30, dvorišče kluba Zakon, Vrhnika
Perica Jerković – Rojen v jugi

perica jerkovic rojen v jugi
Po večletnem ustvarjanju in 800 nastopih v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, Makedoniji, Črni Gori, Bosni in Hercegovini, pa tudi v Angliji, Perica Jerković predstavlja celovečerno stand-up komedijo Rojen v Jugi! Gre za enega najbolj priznanih stand-up komikov pri nas. Povsem zasluženo – pred odrom, na katerem stoji on, je smeh neizbežen. Je stalni gost mariborskega festivala Lent (2007-2014) in ljubljanskega festivala Panč (2008-2014). Največ privržencev je pridobil z istoimensko avtobiografsko zgodbo, ki je v tej predstavi uvod v smeha polno potovanje. Perica je z leti izoblikoval svojstven komični slog, prepletajoč osebne anekdote z duhovitimi opazkami o vsakodnevnem življenju in družbi. Pogosto postreže s parodijami in absurdi, vpeljujoč fizično komedijo in avdio vložke. Vse z glavnim namenom – občinstvo nasmejati do solz. Predstavo Rojen v Jugi toplo priporočamo ljubiteljem samoironije, sarkazma in jugonostalgije, predvsem pa kvalitetne stand-up komedije, ki zagotavlja obilico smeha.

perica.blog.siol.net

Nedelja, 7.9. ob 20.30, dvorišče MKD Arterija, Borovnica
Tomaž Lapajne – Aida

tomaz lapajne aida
Kako uprizoriti veličastno opero na majhnem prostoru, brez odrske tehnike in z enim samim nastopajočim? Mihael je velik oboževalec opere. In neverjeten optimist. Zato bo postavil veličasten operni spektakel, kljub temu, da nima orkestra, ne pevcev, ne tehnike… Ima pa ogromno željo, da bi sam nastopil kot veličastni Radames. In kot Amonastro. In še Aido lahko poje, če malo zviša glas… Piramide si lahko gledalci sami predstavljajo, mogočni zbor sužnjev lahko tudi odigrajo, orkester nadomesti CD predvajalnik…

…………………………………………………………………………………………………

Vstop na vse predstave je brezplačen.

Za koncert Iztoka Mlakarja so potrebne vstopnice, ki bodo na voljo v predprodaji od 26.8. od 16.00 naprej v TIC Vrhnika na Tržaški 9. Cena karte je 5 eur. – koncert je razprodan.

V primeru dežja se zunanje predstave prestavijo v dvorano kluba Zakon in MKD Arterija.

Tekoče informacije in morebitne spremembe na: www.cankarjada.si / www.facebook.com/cankarjada

FB dogodek: https://www.facebook.com/events/814606998570300/

info: cankarjada@gmail.com