11 marca, 2019 ob 9:29 dop

Ljubljana, 12. 3. 2019 – Letos bo ponovno potekal Škisov zajtrk pod okriljem Zveze ŠKIS. S tem dogodkom mlade ozaveščamo o pomembnosti zdrave prehrane, predvsem pa zajtrka, ki je ključnega pomena za uspešen začetek dneva vsakega od nas. Odvijal se bo 12. marca na treh lokacijah: v Ljubljani, Mariboru in Kopru.

V vsakdanu vsakega študenta je prisoten hiter tempo življenja, zato moramo biti že zjutraj pripravljeni na nove izzive. V študentskih letih se veliko mladih ne zaveda, kako pomembna je skrb za zdravje. K bolj zdravemu načinu življenja pa pripomore obrok, ki ga zaužijemo ob začetku dneva. Pomembno je, da zajtrka ne izpustimo, saj nas le-ta prebudi in spodbudi telo k delovanju.

Posebnost letošnjega dogodka bo tekmovanje za najboljši regijski zajtrk. Vsaka regija si je izbrala svoj zajtrk, za katerega misli, da se vam bodo ob njem najbolj cedile sline. Skupno vam bomo ponudili 6 zajtrkov, ki bodo predstavljali 6 različnih regij. Dolenjska regija si je izbrala ajdov kruh z maslom, medom, jabolkom in orehi. Gorenjska regija se bo predstavila s polnozrnatim kruhom obloženim s sirom, piščančjimi prsmi, avokadom in kumaro. Osrednja regija bo imela bananin suši. Primorska regija se bo predstavila z polnozrnatim kruhom z avokadom, češnjevim paradižnikom in cottage sirom. Avokadov puding z gozdnimi sadeži bo predstavljal regijo 02. Regija 03 pa bo za razvajanje brbončic ponudila tortiljo s sadjem in arašidovim maslom.

Na licu mesta boste vsi zajtrkovalci lahko glasovali za najboljšega, tako pa bomo skupno ugotovili, kateri recept si bo zaslužil naziv “najboljši regijski zajtrk”. Z izbiro hrane pa bo poskrbljeno tudi za tiste, ki imajo posebne prehranjevalne diete, tako da bo popolnoma vsak prišel na svoj račun.

Poleg tekmovanja bo na dogodku potekala tudi nagradna igra in razne aktivacije, v katerih bodo lahko sodelovali mimoidoči!

Letošnji zajtrk s tradicijo bo potekal istočasno na treh lokacijah – v Ljubljani na Foersterjevem vrtu, v Mariboru pred Pisarno in v Kopru na Titovem trgu, od 9. do 12. ure. Zajtrk v Mariboru pripravimo s pomočjo Kluba mariborskih študentov, v Kopru pa nam na pomoč priskočijo člani Kluba študentov občine Koper.

Zdravje je pomembnejše od vseh zakladov sveta, zato študentje, pridite na zajtrk Zveze ŠKIS, in naredite korak k zdravemu življenju!

Klara Šušteršič
Predstavnica za odnose z javnostmi na Zvezi ŠKIS
e-mail: klara.sustersic@skis-zveza.si
tel.št.: 040 265 373

Vir: Zveza ŠKIS

@ZVEZAŠKIS